zondag 4 mei 2014

Mama zijn #1. Hoera! 11 maanden mama ♡




Als ik nog maar de titel van dit artikel typ raak ik al lichtelijk emotioneel. Zwanger raken en mama worden is heel bijzonder, en nu te beseffen dat mijn kleine man bijna 1 jaar wordt is ongelofelijk wennen.

Ik herinner me nog zo goed hoe het was om hem voor het eerst te horen huilen en hij op mijn borst werd gelegd. Alsof het drie maanden geleden nog maar gebeurde. Niets is minder waar, ik ben immers bezig met de voorbereidingen van zijn 1e verjaardag. Wááaat....?!

Mijn kleine man wordt groot. Is al groot. Doet al zo veel zelf en daagt me nu soms al uit. Een heerlijk ventje is het, al zeg ik het zelf ;). En wat is het een enorme zegen om zijn moeder te zijn en elke dag zoveel van hem te mogen genieten.

Mama zijn valt mij absoluut niet tegen. Het tegenovergestelde is waar. Mijn zoontje en onze relatie verrijkt mijn leven enorm. Ondanks er soms minder fijne momenten zijn en gevoelens van onzekerheid die af en toe op komen spelen. Want ja, die momenten zijn er ook.

Ik kijk met veel plezier terug naar de afgelopen 11 maanden. In het begin was het soms heftig (zoontje sliep niet overdag en bleek refluxklachten te hebben) en onwennig, maar eigenlijk is het moeder zijn heel natuurlijk. De liefde en de verantwoordelijkheid die ik voel voor mijn zoontje, het is alsof het eigenlijk vanzelf gaat. Alsof mijn onderbewustzijn in alles gericht is op de behoeften van mijn kind en ik vanzelf (geheel vrijwillig) op de tweede plaats kom. Klinkt vast bekend toch? Is volgens mij ook helemaal de bedoeling ;).


Onze kleine man.

De afgelopen 11 maanden zijn wij een hecht 'team' geworden en nu gaat hij steeds meer zichzelf ontwikkelen en zelf dingen ontdekken. Ik ben zo ontzettend dankbaar om zijn moeder te zijn en dat ik voor hem mag zorgen. En stiekem ben ik ook trots dat ik hem al 11 maanden borstvoeding kan geven, jeeej!

Mama zijn is prachtig, soms zwaar, maar bovenal geweldig. I love being a mum!


Ben jij mama en vind jij het eerste jaar van jouw kindje(s) ook zo snel voorbij gaan?  



♡, Judith

12 opmerkingen :

  1. Ja, ik ben ook mama.
    Zo herkenbaar, wat je schrijft!
    Die verwondering en dankbaarheid -naast de moeilijke momenten af en toe-, om mama te mogen zijn van zo'n puur, zacht, lief kindje.. zó bijzonder!
    En zo lang je kindje zelf kunnen voeden.. wauw, bijzonder hè!

    Ik vind de tijd ook zo snel gaan ja.
    Onze oudste kereltje wordt al... 10 jaar!
    Lieve helluppppp :)!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Petra, leuk dat je reageert! Heerlijk om mama te zijn hé.
      Ik had mezelf voorgenomen om per maand te kijken hoe het ging, ik was enorm trots toen ik drie maanden had volgemaakt ;). Zolang het gaat, blijven we ervan genieten. Het is inderdaad bijzonder.
      Wat enorm leuk dat jullie oudste al bijna 10 jaar wordt! Lijkt me ook een heerlijke leeftijd. Fijne verjaardag alvast! Groetjes, Judith

      Verwijderen
  2. Wat een mooi geschreven stukje! Ik ben ook mama van een net 1 jarig knulletje. Het is inderdaad voorbij gevlogen. Afgelopen weekend vierden we zijn verjaardag!
    Wat ziet je zoontje er leuk uit. Super tof broekje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Pauline, dankjewel voor je reactie! Ja, waar blijft de tijd hé! Ik heb het al gezegd maar het feestje voor je zoontje zag er echt superleuk uit!

      Verwijderen
  3. Ja, ben ook mama. De eerste is bijna twee en de tweede bijna anderhalf jaar. De tijd vliegt inderdaad voorbij. Geen dag is hetzelfde. En ook beide kinderen zijn zo anders. Blijf me iederr dag over ze verwonderen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah, wat leuk & leuk ook voor jou kinderen dat ze qua leeftijd niet zo veel verschillen. Dat lijkt me ook bijzonder om te zien, hoe ze allebei anders zijn enz. Leuk dat je reageerde!

      Verwijderen
  4. Wat een schatje <3! Wat een leuke foto zeg hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben ook mama maar 'pas' 7 maanden. Toch vind ik de tijd ook al voorbij vliegen. Het echte baby is er al een hele poos vanaf. Ik vind het een verrijking van mijn leven en het voelt ook erg natuurlijk bij ons. Eigenlijk doen wij nog dezelfde dingen als voorheen (winkelen, lunchen op terras, weekendjes weg. Alleen dan allemaal met baby erbij en we genieten er volop van.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heerlijk hé dat je eigenlijk alles kunt blijven doen als voorheen. Het is inderdaad een verrijking. Heerlijk blijven genieten Esther :D

      Verwijderen

♡ Ik vind het erg leuk dat je reageert. Bedankt voor je reactie! ♡