vrijdag 11 april 2014

Your history is not your destiny.
Ik hoef jou niet te vertellen dat het leven soms zwaar is. Door een gebeurtenis, een ruzie of gevoel van eenzaamheid voel je pijn en verdriet. Je vraagt je af waarom het niet een keertje goed kan gaan. Soms lijkt er een periode van rust aangebroken te zijn, maar voor je het weet gebeurt er iets en ben je weer terug bij af.

Ik hoef jou niet te vertellen dat de littekens die je meedraagt weg zullen gaan. Ze worden minder zichtbaar en zullen naar de achtergrond verdwijnen. Het leven laat zijn sporen achter... Maar jij hebt een keuze in hoe jij jouw leven verder wilt leven. Het is tenslotte jóuw leven.

Jij bent gemaakt om te leven. Om te genieten, om te dromen en te doen wat je maar wilt doen. Misschien besef je het nog niet goed, of kun je er helemaal niets bij voorstellen...Toch ben jij gemaakt om een gelukkig en goed leven te hebben.
Ondanks de situatie waarin je nu verkeert, ondanks dat jij je waardeloos voelt, je hebt een keuze om jezelf lief te hebben. Wees je eigen liefdevolle moeder-, zus- of vriendin: spreek jezelf moed in, troost jezelf met bemoedigende woorden. Ik kan jou vertellen dat het goed komt met je (en dat komt het!), maar nog belangrijker is het als je dat zelf uitspreekt en er in blijft geloven.

Weet je, er is een levende God die jou door en door kent. Hij kent je van jongs af aan, en heeft jouw gemaakt met een unieke persoonlijkheid en karakter. Als je het moeilijk vind om jezelf lief te hebben, vind je het misschien makkelijker als je weet dat er Iemand is die zoveel van jou houdt! Als jij je rot voelt of als jij je afvraagt waarom je eigenlijk leeft...probeer eens te denken aan hem of probeer eens te praten met God. Eén ding weet ik zeker, hij verlangt er zo naar om met jou te praten & bij jou te zijn.

Jij hebt een waardevol leven én jij mag uitkijken naar een mooiere en betere toekomst! Los van de situatie waar je nu in zit. Vrij om een goed leven te leiden.

Begin nu om jezelf lief te vinden. Om jezelf waardevol te voelen. Begin nu om niet mee te gaan in leugens die mensen vertellen maar blijf dicht bij jezelf. Jij weet wat waar is en wat niet. Kies ervoor om positief over jezelf te praten en te denken, want geloof me dat heeft een krachtige uitwerking! Let op je gedachten en probeer te genieten van de aller-aller-kleinste dingen. Jij bent w a a r d e v o l. Het leven wordt beter. Echt.

Bron foto: pinterestIk wens je een fijn weekend toe! En probeer wees lief voor jezelf.

♡, Judith


4 opmerkingen :

♡ Ik vind het erg leuk dat je reageert. Bedankt voor je reactie! ♡