maandag 25 november 2013

Life lesson learned...Het is even geleden dat ik een post heb geplaatst, maar door omstandigheden kwam mijn blog even op de achtergrond. Ik heb in de tussentijd veel geleerd want het ene probleem werd afgewisseld met het andere probleem en zo kan je soms dan bezig zijn met de lessen van het leven. Eeuuhh, ja...ik geloof dat ik ze maar zo noem. Mijn lessen.

Wat ik merk in deze periodes is dat deze lessen mij sterker maken dan voorheen. En soms niet alleen sterker, maar ook wijzer. Soms denk je dat je terug bij af bent, maar reëel gezien ben je maar een stapje achteruit gegaan en valt de misstap erg mee.

Mijn lessen in mijn leven bestaan o.a. uit/door vervelende mensen. Vervelende mensen die mij (meestal) onbewust gigantisch kunnen irriteren...of erger nog...kwetsen. Herken jij dit? Mijn man noemt deze mensen 'genade-trainers', met andere woorden je geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld ;). Maar weet je, jij en ik zijn het niet waard om ons te laten kwetsen door het (onbewuste?) gedrag of woorden van deze mensen. De kunst is juist om er zo mee om te gaan dat je het langs je heen kan laten gaan.

Hoe? Nou, bijvoorbeeld door de persoon en zijn/haar gedrag van elkaar proberen te scheiden. Ergens diep achter het karakter of egoïsme van iemand is altijd nog een hart te vinden dat zelf misschien gekwetst is of juist hunkert naar liefde. Als jij (en ik) proberen te kijken naar het gedrag i.p.v. naar de persoon maken we het ons zelf makkelijker door het gedrag af te keuren, maar de persoon niet. Al de negatieve gevoelens die bij ons loskomen ervaart die andere persoon toch niet, en wat schieten wij er mee op als we ons gek laten maken door onze woede of boosheid? In feite niets, al zeg ik niet dat het uiten van boosheid of woede verkeerd is hoor! Ik bedoel, we hebben zelf in de hand hoe lang we aandacht besteden aan boosheid, maar des te eerder we het los kunnen laten des te beter het voor ons is.

En verder is het belangrijk dat je het gedrag of woorden niet te serieus neemt. Onthoud dat gekwetste mensen andere mensen kwetsen (en nee, dit is geen excuus). Maar zo is het wel. Probeer elke dag positief naar jezelf te kijken, wees goed voor jezelf. Woorden kunnen ons soms diep raken, maar als wij zelf op een goede manier naar onszelf kijken hebben deze woorden minder invloed.

Vervelende mensen zullen komen en gaan, maar wij hebben in de hand of en hoeveel invloed ze hebben op onze gedachten en gevoelens. Geniet in de tussentijd van alle lieve mensen om je heen, blijf positief over je zelf denken, laat gevoelens van somberheid of negativiteit niet jouw dag terroriseren. En onthoud: de lessen van het leven maken ons leven niet makkelijk maar we worden er sterker van.
You are amazing. Remember.XXX Judith

1 opmerking :

  1. Mooi blogje Judith. Ik ben blij dat ik even langskwam en het gelezen heb.

    BeantwoordenVerwijderen

♡ Ik vind het erg leuk dat je reageert. Bedankt voor je reactie! ♡