vrijdag 1 november 2013

Jouw geluk.


''Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.''
(Jeremia 29:11 NBV)Eerder vroeg ik je of jij dromen hebt. Dromen om naar het buitenland te gaan, om moeder te worden, om een succesvolle ondernemer te zijn zodat jij kan voorzien in middelen voor jouw familie. Of misschien heb je maar een kleine droom en droom je van een simpel en rustig leven op een woonboerderij. Ik hoop dat je gewoon af en toe stil staat bij de dromen die je hebt, en dat je weet dat het mogelijk is om ze uit te zien komen.

Bovenstaande tekst wil ik jou niet onthouden. Het is een boodschap, gesproken door God hemzelf. Het is zijn verlangen om dit elke dag tegen jou te zeggen. Ongeacht wie je bent, je sociale status of afkomst. Weet dat er een hoopvolle toekomst voor jou is. Een toekomst waarin je gelukkig kunt zijn en het leven draaglijker is. God heeft jouw geluk voor ogen, en niet jouw ongeluk (en vul zelf maar in wat dat voor jou betekent...).

Jij bent niet voor niets op deze wereld. En ondanks jouw situatie wil ik tegen je zeggen dat God een plan met jouw leven heeft. Dat je waardevol bent en kostbaar. Dat je voorbestemd bent om een goed en gelukkig leven te hebben.

Nu is er misschien een ander die dit leest, die (al) gelukkig is en vrijwel geen zorgen heeft in haar leven (money can buy happiness right...?). Dan alsnog is deze tekst op jou van toepassing. Want ondanks jouw toffe studie of baan, je vriend en een prachtige tassen-collectie, ben je meer dan dat. Jouw leven kan van grotere waarde zijn. Ik hoop voor jou, dat je alsnog stilstaat bij je dromen en weet dat er een Hemelse Vader is die onrust kan wegnemen en jou verharde hart kan verzachten.

Nu draait leven met God niet alleen maar om 'gelukkig zijn'. Ik bedoel, het is natuurlijk veel meer dan dat. Maar ik geloof wel dat het leven met God en de relatie die ik met hem heb, de bron is voor mijn vreugde, vrede en geluk. God is liefde. Onvoorwaardelijke liefde, en daardoor mag (en kan) ik mijzelf gelukkig prijzen en een fijn leven hebben.

Hij is het die jou en mij als eerste heeft liefgehad. Bij hem kun je echte liefde vinden. Genezing van pijn en emotionele wonden. Rust en vrede. Hoop en vreugde (real happiness!). En het belangrijkste: LEVEN.

Jij kan ervoor kiezen om in Gods plan voor jouw leven te wandelen. Je bent vrij om te kiezen... 
XXX Judith1 opmerking :

♡ Ik vind het erg leuk dat je reageert. Bedankt voor je reactie! ♡