vrijdag 9 januari 2015

Het allerleukste speelgoed




Als je zwanger bent en in de winkels speelgoed tegenkomt denk je 'ah, dat is leuk voor later' en op een paar rammelaars, boekjes en een muziekmobiel na denk je er nog niet aan om echt speelgoed te kopen.
Maar speelgoed uitzoeken (en kopen) is leuk! Veel leuker dan ik voorheen kon bedenken.

In de eerste periode van Noah's leven kocht ik speelgoed van Fisher Price waar hij mee kon rammelen, bouwen en muziek kon maken. Daarna ging ik over op Duplo omdat meneer een beetje uitgekeken was op zijn 'oude' speelgoed. En van Duplo gingen we over naar houten speelgoed: gemakkelijke puzzels, blokken en auto's.

Tussen de laatste periode en nu heeft Noah ook een tijd gespeeld met huishoudelijke voorwerpen zoals plastic bakjes en knijpers. Hij vond dat echt geweldig en hij speelde er de hele dag mee. Ik vond dat soms iets minder leuk en ben op zoek gegaan naar vervangend speelgoed waar hij de komende tijd (of jaren) mee vooruit kan.

Ik laat je vandaag ons allerleukste speelgoed zien, waar Noah ontzettend veel plezier van heeft.
Kijk je mee?







#1. Piano (New Classic Toys)
Deze piano kreeg Noah voor zijn eerste verjaardag en wat is het een leuk ding! Noah kan er uiteraard echt op spelen, maar daarnaast staat het ook leuk in de woonkamer (of kinderkamer). De piano is van hout gemaakt en is van goede kwaliteit. Hiernaast is het ook multifunctioneel want Noah gebruikt het regelmatig als stoel of klimrek...
Ik denk dat Noah nog wel een paar jaar met de piano zal spelen, want zelfs oudere kindjes kunnen het niet laten om er mee te spelen. Het geluid is trouwens niet vervelend; het is wel wat hard maar heeft mooie klanken. Ook erg belangrijk toch!








#2. Dieren
De dieren van Schleich zijn een geweldige aanschaf want Noah speelt met sommige al bijna twee jaar. De dieren zijn stevig, sterk en blijven mooi. Noah gebruikt ze om mee te koken, hij voert ze eten en hij probeert de dierengeluiden na te doen. Één ding is zeker: kinderen kunnen hun fantasie er helemaal in kwijt.
De dieren zijn natuurgetrouw en handgeschilderd, zelfs de kleinste details zijn aanwezig. Het leuke aan dit soort speelgoed is dat je de collectie zelf kunt uitbreiden door eens in de tijd een nieuw diertje te kopen. Er is volop keuze: van boerderijdieren tot aan dinosaurussen.







#3. Stapelblokken
Stapelblokken van stevig karton: ze zijn hier een groot succes. Al lukt het Noah nog niet om alle blokken op elkaar te stapelen, hij vindt het net zo leuk om de stapels om te gooien.
De blokken kunnen gemakkelijk in elkaar worden gestapeld en kunnen wel tegen een stootje. Daarnaast zijn ze erg leerzaam door de afbeeldingen die erop staan. Noah wijst regelmatig een plaatje aan en zegt dan ''béééhh'' van schaap. Ik gok dat de blokken voorlopig ook favoriet zijn, want ze zijn leuk! Ik kocht deze blokken bij Flying Tiger.








#4. Houten regenboog (Grimm's)
Speelgoed waar Noah graag mee speelt en dat tegelijkertijd ook nog 'mooi' is, ik hou ervan. Deze eenvoudige regenboog heeft Noah voor kerst gekregen en het is een echte favoriet. Kinderen kunnen er verschillende vormen en torens van bouwen, wat het echt tot een leuke uitdaging maakt.
Ook dit speelgoed is van goede kwaliteit en is mooi afgewerkt. De kleuren zijn trouwens echt heel fel, wat de regenboog tot een echte eye-catcher maakt.







#5. Keukentje
Keukentjes heb je in alle kleuren en maten, dat geeft al aan hoe geliefd speelgoed het is voor kinderen.
Dit keukentje is van Brio en mede door de kleur en eenvoudige uitstraling kocht ik 'm met plezier voor Noah.
Een paar pannetjes erbij en het koken kan beginnen! Onze chef-kok komt regelmatig met een pannetje naar ons toe om een hapje te geven. En, het smaakt best goed ;-).
Het enige nadeel aan dit keukentje is de harde klap van de 'oven'. De oven komt niet bepaald met een soft-close-system maar dat mag de pret niet drukken. Noah speelt er met plezier mee, en dat is het belangrijkste.





Wat is het favoriete speelgoed van jouw kindje?







Fijn weekend alvast!
♡, Judith


Geen artikelen meer mislopen van mij? Je kunt SavedwithStyle volgen op Bloglovin'Op Instagram kun je mij hier vinden.

17 opmerkingen :

  1. Wat een tof speelgoed is die piano! Hebben jullie de piano gegeven of hebben jullie hem gekregen? Kon ik niet goed opmaken uit de tekst. Weet je waar je deze hebt gekocht, waar de gever deze heeft gekocht?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben hem cadeau gegeven haha ;-). Ik heb online besteld, maar die winkel kan ik je niet aanbevelen want 2x beschadigde piano. Als je op Google New Classic Toys zoekt, kom je verschillende websites tegen

      Verwijderen
  2. Leuke piano!!! Waar kan je die kopen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is van New Classic Toys. Wel even verschillende (web)winkels vergelijken hoor, want dan kan je al gauw €10 euro opleveren!

      Verwijderen
  3. Leuk speelgoed heeft Noah, en de regenboog is echt prachtig! Nim is ook dol op zijn mini piano, de beste aanschaf ever! Op het moment is Nim een autootjes freak, hij speelt er de hele dag mee en kruipt op zijn knieen ermee door huis onder een luid 'Brrrrrrrrrrr' of 'hhiiiiinnnng'.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt echt leuk speelgoed op de foto gezet om te delen. Ik ben ook echt groot voorstander van Grimm's. Jammer dat het zo duur is en nauwelijks tweedehands te verkrijgen. Wat logisch is omdat het zo lang mooi blijft.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Ik heb online prijzen vergeleken van de regenbogen, en zo de goedkoopste gekocht. Maar je hebt gelijk, het is aardig aan de prijs. Ik hoop dat mijn volgende kindjes er ook nog mee spelen ;-)

      Verwijderen
  5. Wat een leuk en origineel speelgoed. Ik benwel benieuwd waar je wat hebt gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! De merken van het speelgoed staat erbij. Het beste kun je op Google even prijzen vergelijken, want daar zit nog best een verschil in :-)

      Verwijderen
  6. Die 'toys' zak is leuk! En ja, die diertjes van Schleich zijn geweldig. De diertjes waar ik vroeger mee speelde zijn nu nog mooi, en mijn neefjes en nichtjes spelen er weer mee als ze bij opa en oma zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Fijn en mooi speelgoed!
    Ik had een van de onderste laden in de keuken vol met lege verpakkingen, een plastic vergiet en andere interessante spullen. Daar hebben ze heel veel mee gespeeld wanneer ik in de keuken bezig was. Haha, die staan dan weer niet mooi op een foto ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die beesten van Sleigh zijn geweldig! Ik heb er hier ook een heleboel!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een super leuk speelgoed zit hierbij! Leuk dat je het met ons deelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk!! Mijn zoontje heeft de piano ook voor z'n eerste verjaardag gekregen. Een trommeltje met bijpassend hamertje om balletjes erin te slaan is nu echter zijn favoriet. Maar op het kdv speelt hij vaak met het keukentje en dit exemplaar vind ik wel erg leuk... Misschien voor zijn tweede verjaardag ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk speelgoed. Hier is zijn stofzuiger momenteel favoriet.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik kan mezelf helemaal terugvinden in jouw blog! Wat fijn!
    Je hebt alvast een trouwe een volger bij ;)

    BeantwoordenVerwijderen

♡ Ik vind het erg leuk dat je reageert. Bedankt voor je reactie! ♡