woensdag 12 februari 2014

Interieur inspiratie #1: Scandinavische woonstijl


Ik vind het heerlijk om met interieur en styling bezig te zijn, en regelmatig kun je mij vinden op verschillende woonsites en online shops om ideeën voor mijn huis op te doen. De laatste tijd val ik steeds vaker voor de Scandinavische woonstijl. De Scandinavische woonstijl is eenvoudig, tijdloos en is de basis meestal licht van kleur. Verder zie je in de accessoires voornamelijk grijze en zwarte kleuren, en wordt er gebruik gemaakt van hout, wol en dierenvachten om de ruimte warmer te maken. Een licht interieur, houten accenten en grafische prints....ik ga het steeds mooier vinden.

Om jou een indruk te geven van de Scandinavische woonstijl heb ik een aantal foto's uitgezocht en collages gemaakt van woonaccessoires die in deze stijl thuis horen.

Bron foto's: Pinterest










Zoals je kunt zien is de basis overal wit in combinatie met grijstinten en zwart. Ondanks de lichte en koele kleuren, vind ik de kamers er toch sfeervol uitzien. Zelfs voor de kinderkamer kun je oneindig veel kanten uit en kun je zelf kleuren en printjes toevoegen. Ja, ik ben echt fan!



Accessoires in Scandinavische woonstijl:
Broodplank House Doctor. Stolp Hubsch Interior. Tafellamp Leitmotiv. Kussen Leen Bakker. Theepot via website byzenz. Wasmand House Doctor. Kalender House Doctor. Bijzettafel Hay.

Mand 'half moon' Ferm Living. Poster Paqhuis. Poster 'feather' via byzenz. Vaas Bloomingville. Schapenvacht Bloomingville. Huisje Bloomingville. Kaarsen in houder H&M Home. Kandelaar Bloomingville.


Ik ben benieuwd wat jij van de Scandinavische woonstijl vindt. Spreekt het jou aan of heb je een andere interieurstijl? Let me know ;)



Love, Judith


4 opmerkingen :

  1. Ja dit spreekt me zeker aan! Wit kan in deze stijl een hoop warmte uitspreken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik houd zó van de Scandinavische stijl. Merken als Bloomingville en Ferm Living zijn echt mijn favoriet. Laatst heb ik het merk Madam Stoltz ontdekt, heeel gaaf! Deze vaas (http://www.deens.nl/woonshop/woonaccessoires/vazen/witte-geometrische-kunststof-vaas-madam-stoltz-13P0135-40S.html) staat nu te schitteren in mijn woonkamer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb je blog pas ontdekt en vind het heel leuk dat je ook over interieur schrijft! Ik vind deze stijl ook heel mooi, maar toch denk ik dat ik mijn eigen huisje/appartementje anders zal gaan inrichten als het zo ver is. Ik vind het mooi om te zien maar ik vind het toch een beetje te koud en te weinig gezellig om zelf in te wonen. Natuurlijk kan je ook wel leuke decoratie gebruiken die alles wat gezelliger kan maken :-) Nog een vraagje: kan ik je volgen op Pinterest? Wat je is naam daar?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, interieur is toch wel één van mijn passies ;). Ik denk dat zolang je de basis neutraal houd, je met decoratie en meubels heel veel warmte en sfeer kan toevoegen. Wel leuk om zo al over de inrichting na te denken hé? Op pinterest kun je mij zeker volgen. Mijn link staat links bovenaan. Groetjes, Judith

      Verwijderen

♡ Ik vind het erg leuk dat je reageert. Bedankt voor je reactie! ♡