vrijdag 30 oktober 2015

INTERIEUR | een klassieker als musthave: Bourgie tafellamp


Als je regelmatig mijn blog leest weet je dat ik enorm enthousiast word van interieur en woondecoratie. Mede door mijn challenge 'buy less, buy better' ben ik dagelijks bezig met ons interieur en ga ik bewust om met de aankopen die ik daarvoor doe.

Vroeger had ik een andere woonstijl dan vandaag de dag maar sommige items blijven. Op die items, waar ik als tiener al van droomde, blijf ik verliefd. Je kunt je vast voorstellen hoe blij ik was toen ik een aantal van die items in huis kreeg.
Één van die items is wat mij betreft een echte klassieker en daarmee gelijk een musthave voor een mooi en stijlvol interieur.







Vandaag heb ik het over de Bourgie tafellamp van Kartell. Ja, precies, die doorzichtige lamp! Wellicht ken je hem uit de woonbladen of van tv want daar zie je hem regelmatig voorbij komen. De Bourgie tafellamp, ontworpen door Ferruccio Laviani, is er in verschillende uitvoeringen en daarmee passend in veel interieurs.

Ik werd zelf op slag verliefd toen ik de lamp jaren geleden spotte in een woonprogramma op tv. Om ons twee jarig huwelijk te vieren besloten we de lamp te kopen en sindsdien geniet ik elke dag als ik hem zie staan.

Het bijzondere aan deze lamp is uiteraard de vormgeving. Verschillende stijlen zijn samengebracht en daardoor ontstaat er een unieke en tijdloze lamp. Het barokke geeft een klassieke uitstraling waardoor hij toegankelijk wordt voor meerdere soorten interieurs. Het moderne van de lamp wordt gecreëerd door het materiaal, want de lamp is namelijk volledig gemaakt van polycarbonaat.






De lamp heeft al op verschillende plekken in huis gestaan en doordat hij vrij neutraal is kan dat ook erg makkelijk. Ik verplaats hem regelmatig van mijn nachtkastje naar het dressoir in de woonkamer omdat ik vind dat hij op die plekken het beste tot zijn recht komt. In een hal of op een bureau kan hij ook prachtig staan, dus ik ga eens proberen of ik hem daar mooi kan stylen.
De (losse) kap van de lamp is trouwens verstelbaar waardoor je ook met de hoogte kan spelen!



Ja, ik geniet al langer dan drie jaar van deze mooie en bijzondere lamp. En door deze lamp is mijn liefde voor designmerk Kartell alleen nog maar gegroeid. Inmiddels hebben wij ook de Louis Ghost stoelen in ons bezit en zullen we binnenkort onze volgende item van Kartell in huis halen!










Voor mij is deze lamp een klassieker en musthave in één en passend in veel interieurs. Zou jij hem in huis halen?








XO, Judith



Geen artikelen meer mislopen van mij? Je kunt SavedwithStyle volgen op Bloglovin'Op Instagram kun je mij hier vinden. Wil je je abonneren op mijn YouTube kanaal dan kun je op deze link klikken.

2 opmerkingen :

  1. Heel erg mooi! Die lamp staat bij mij al jaren op m'n verlanglijstje. Ik woon momenteel nog iets te klein om hem een mooi plekje te kunnen geven jammer genoeg...x Chantal www.commedescoco.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij mij zou hij niet passen. Moest ik jouw interieur hebben dan wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen

♡ Ik vind het erg leuk dat je reageert. Bedankt voor je reactie! ♡