woensdag 8 juli 2015

REPORT | kleine fabriek SS16


Gisteren ging ik op pad naar Amsterdam om de kleine fabriek te bezoeken. In de grote ruimtelijke hal stonden vertegenwoordigers, eigenaars en agentschappen ieder in hun eigen stand en kon je de spring/summer collectie '16 bewonderen.
Een kleine droom kwam uit, want ik wilde graag een keer naar deze kindermode- en lifestyle beurs.

Ik heb een aantal gave en nieuwe merken ontdekt en ik kan niet wachten om je daar meer over te vertellen. Voor nu heb ik alleen foto's en korte informatie, maar zo krijg je alvast een sneak peek van de collecties die komen gaan.

Kijk en lees je gezellig mee naar mijn favorieten van kleine fabriek SS16?








#1. Cavalier
Tassenontwerpster Corine Haacke ontdekte, nadat ze zelf moeder werd, de wereld van mama- en baby producten zoals luiertassen, babyschoenen en nog veel meer. Mijn oog viel direct op de toffe en originele panterprintschoenen voor mama én kind. Je kunt nu in stijl matchen met je kleintje, want er zijn modellen voor jongens en meisjes. Ze zijn geweldig hé. Ik zie mijzelf al lopen over straat, zo samen met Noah. Een echte musthave voor de stijlvolle mama. Ja, wat een mooi merk! Hierover vertel ik snel meer.





#2. LILIANE Dolls Villa
Twee enorme poppenvilla's kon je bewonderen in de stand van LILIANE. Ondanks dat ik nog niet te maken heb met poppenhuizen, spreken deze villa's mij enorm aan. De achterliggende gedachte van eigenaresse en ontwerpster Liliane Limpens is erg interessant en dan te bedenken dat zij zelf de poppenhuizen met veel liefde heeft gemaakt. Ik wil graag meer over dit mooie concept vertellen, dus binnenkort een uitgebreid artikel.







#3. Naturino | Moschino | Falcotto
Kinderschoenen heb je in vele soorten en maten, maar waar je voorkeur ook naar uit gaat kwaliteit is belangrijk. Ik spotte hele mooie loopschoentjes van Falcotto in de leukste prints en kleurencombinaties, kijk die ananas-print! De schoenen van Moschino sprongen er, door hun originele uiterlijk, ook voor mij uit.
Naturino heeft verschillende collecties voor kleine en grote kinderen, en ik heb hele mooie exemplaren gezien. Ik ben nog niet bekend met bovenstaande merken, maar mijn aandacht hebben ze zeker getrokken.




#4. Janod
Het Franse speelgoedmerk Janod ken je waarschijnlijk wel. Nieuw in het assortiment is een tussenmaat van de raket die je door middel van magneten in elkaar zet. Daarnaast hebben ze een houten keukentrolley uitgebracht in een mooi design en zelfs met geluidseffecten. Verder zie je zoekpuzzels en kartonnen stapelblokken, waar je kindje uitgebreid mee kan spelen. Het allerleukste vond ik de racebaan waarbij je kindje een eigen Formule 1 race kan organiseren (helaas niet op de foto!). De racebaan komt in een koffer met alle toebehoren die er nodig zijn.




#5. Krooom
Ik keek mijn ogen even uit bij dit merk, waar ik nog niet eerder van had gehoord. Krooom ontwerpt de meest leuke speelhuizen van eco vriendelijk karton die je zelf in elkaar moet zetten. Het karton is licht, stevig en heeft een speciale waterproof coating. Zowel het kasteel als de garage vind ik als jongen-mama helemaal geweldig. Ja, de producten van Krooom vond ik vernieuwend en erg leuk.






#6. Wakamono
Hallo, nieuw en tof merk! Dit merk maakte mijn hele dag, omdat ik echt blij ben met deze vondst. Basak en Berit zijn de designers achter Wakamono dat in het Japans 'young one' betekent. Zo is de collectie ook; we zien toffe unisex prints, kleine graphics, streepjes en pasteltinten die je met elkaar kunt combineren. De kledingstukken zijn tof, minimalistisch en speels. Ik weet één ding, dit merk gaat het maken in Nederland. De kleding is 100% organisch katoen en ziet er erg goed uit. Ja, een big like voor Wakamono!





#7. Lennebelle Petites
''A jewelry label that celebrates the love and special connection between mother and child''. Lennebelle Petites is een sieradencollectie van Lenneke Kooijman in samenwerking met Hyshil Sander. Samen hebben zij een prachtige uitgebreide collectie uitgebracht met mooie bedels en betekenissen. Een merk dat wederom een uniek concept heeft en mede daardoor zo'n sterk statement is. Binnenkort zal ik deze collectie ook verder toelichten, want hier moet je van op de hoogte zijn.



Als laatste sluit ik af met dit geweldige plaatje met o.a. producten van Sack Me! Ik vind dit dekbedovertrek echt ontzettend gaaf en die moest ik wel delen. Ook over deze producten kun je in de komende tijd een artikel verwachten.

Ik ben ontzettend enthousiast over bovenstaande merken en producten en het voelt dan ook alsof ik pareltjes heb gevonden. Allemaal items die stuk voor stuk aansluiten bij mijn stijl, of die van Noah ;-). Het speelgoed moest ik toch ook echt even showen, want ik weet hoe moeilijk het soms is om tof speelgoed te vinden.










Springt er voor jouw een merk/item uit die ik in deze report heb geshowd? Ik lees het graag.








Fijne dag!
XO, Judith



Geen artikelen meer mislopen van mij? Je kunt SavedwithStyle volgen op Bloglovin'Op Instagram kun je mij hier vinden.

8 opmerkingen :

  1. Leuk je weer even gesproken te hebben!! Was gezellig en wederom TOP foto's xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verslag. Die panterprint schoentjes zijn schattig

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Judith, leuk artikel ben benieuwd naar het uitgebreide verslag. Die schoenen zijn inderdaad super cool!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk verslag heb je er van gemaakt. Hebben we toch meer gezien dan je in eerste instantie zou denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. TE GEK T EGEK TE GEK TE GEK.... Can i say more!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh wat een heerlijke beurs! Kan me voorstellen dat je hier graag een keer naar toe wilde. Ziet er heel leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen

♡ Ik vind het erg leuk dat je reageert. Bedankt voor je reactie! ♡