maandag 1 juni 2015

Interieur | mijn droomzolder


Toen mijn man en ik elkaar leerde kennen hadden we vaak gesprekken over onze toekomstwensen. Terwijl onze studiegenoten een ideaalplaatje van 1 of 2 kinderen hadden, wilden wij er ieder wel een stuk of 4. In onze relatie werd het verlangen steeds groter om, naast onze eigen kinderen, in de toekomst ook pleegzorg te bieden. Voor ons is nu duidelijk dat we dat zeker in de toekomst gaan doen...als Noah een jaar of 18 is en wij beide zo rond de 45 jaar zijn. Trouwens, wie weet ook eerder :-).

Een paar jaar geleden hebben wij ons huis gekocht en naast 3 slaapkamers op de eerste verdieping beschikken we over een ruime open zolder. Voor nu heeft de zolder verschillende functies zoals: een was- en strijkruimte, foto-studio, werkkamer, tv-kamer en opbergruimte.
Als ik zo nu en dan 's avonds in bed lig en de slaap niet kan vatten, bedenk ik hoe ik de zolder over een paar jaar wil gaan indelen. Het allerliefste wil ik daar een masterbedroom creëren, zodat alle kinderen samen op een verdieping slapen en wij echt een plek hebben om ons in alle rust terug te trekken.
Nu ben ik vrij actief op Pinterest en daar heb ik al menig mooie plaatjes gepind die voldoen aan mijn wensen voor een droomzolder. Vandaag vertel ik je iets meer over mijn droomzolder.

Mijn droomzolder bestaat uit een witte rustgevende ruimte omgeven met veel daglicht. Aan beide kanten van het dak wil ik ramen, het liefst een paar boven elkaar. In combinatie met veel houten accenten wil ik een klein beetje grijs en zwart toevoegen. Maar bovenal moet het sereen zijn en een oase aan rust. De vloer zie ik graag wit, lichtgrijs of eiken, daar ben ik nog niet helemaal over uit.

Mijn wens is om grenzend aan het slaapgedeelte een badkamer te maken met beton-ciré en houten materialen. Al is het maar een wasbak en inloopdouche, zodat we nooit ongeduldig op de kinderen hoeven te wachten (of zij op ons).Naast een slaapgedeelte wil ik graag een (afgescheiden) werkruimte om beide te kunnen werken aan onze hobby's en zo'n ruimte als op bovenstaande foto spreekt me wel erg aan.
Een soort vide creëren is ook een optie want zo benut je extra ruimte en heb je tal van mogelijkheden voor bergruimte. Doordat je de ramen over de gehele lengte van het dak plaatst krijg je zelfs op die verdieping lichtinval. Hmm...wellicht is het leuk om daar een werkplek te realiseren.

Één ding staat vast: mijn droomzolder zal een lichte ruimte worden met veel raampartijen. In de webshop van VELUX vindt je een ruime keuze aan dakramen- en raamdecoratie waarvan ik al een aantal producten op mijn wensenlijst heb gezet.


Voor nu blijf ik mijn Pinterest-bord aanvullen met mooie plaatjes en blijf ik wegdromen bij de zolders die ik voorbij zie komen. Wij gaan ondertussen aan de slag met geld sparen en gezinsuitbreiding...Ik moet natuurlijk wel een goede reden hebben om aan de slag te gaan met mijn droomzolder...
Bron foto's:
Alle foto's zijn afkomstig van Pinterest.XO, Judith


Geen artikelen meer mislopen van mij? Je kunt SavedwithStyle volgen op Bloglovin'Op Instagram kun je mij hier vinden.

5 opmerkingen :

 1. Mooi Judith, je hebt een goede smaak, en succes! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die bovenste foto is echt prachtig. Wij slapen ook op zolder, maar die is helaas een stuk kleiner dan de zolder op de foto.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Succes met je toekomstplannen.. Iedergeval een mooi vooruitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen

♡ Ik vind het erg leuk dat je reageert. Bedankt voor je reactie! ♡