maandag 2 maart 2015

Report | Familie uitje in Toverland: het Land van Toos



Een paar weken geleden kreeg ik de kans aangeboden om samen met mijn gezin Toverland te bezoeken. Afgelopen week stond ons familie uitje gepland en vandaag vertel ik jullie graag wat meer over onze magische dag.
Toverland is gevestigd in Sevenum, Limburg, en is momenteel één van de meest populaire dagattracties van Nederland. Ik was zelf nog niet op de hoogte van het bestaan van Toverland, dus het was extra leuk om het park te bezoeken.

We hadden erg veel zin in een dagje uit en daarom zorgden we ervoor dat we om 11.00 uur 's ochtends in het park waren. De aankomsthal zag er al erg sfeervol uit en bij binnenkomst hing er een gezellige, magische sfeer. De grote overdekte hal is erg donker en daardoor met name sfeervol.

In de winterperiode (die duurt t/m 28 maart a.s.) is alleen het Land van Toos geopend, een grote overdekte hal met veel speelmogelijkheden en attracties. Noah (22 maanden) heeft echt een ontzettend leuke dag gehad en dat is op de foto's ook goed te zien.

Kijk je mee naar een overload aan foto's van ons familie uitje?






De aankomsthal heeft een gezellige sfeer en heeft Arabische accenten.


In het Peuterspeelhuis stonden veel leuke speeltoestellen en daar heeft Noah de meeste tijd doorgebracht. Het was er niet te druk met kinderen dus hij kon ongestoord gaan en staan waar hij maar wilde. Klauteren in het houten speelhuis vond hij geweldig, want klauteren doet hij nou eenmaal graag.

Daarnaast waren er verschillende glijbanen waar hij met veel plezier van af ging. De vloerbedekking bestond uit anti-slip rubber en daardoor kon ik Noah onbezorgd rond laten rennen, zonder bang te hoeven zijn voor valpartijen. Erg fijn dat daar aan gedacht is!

Klauteren en van de glijbaan...



In een mini-draai molen. Hij houdt zijn vriendjes goed vast ;-).


     Noah is nog geen 90 centimeter lang en daardoor was deze Appelcarrousel de enige attractie waar hij, samen met papa, in mocht. Leuk dat ze ook aan de allerkleinsten hebben gedacht, want hoe stoer is deze attractie wel niet?!

      In dit klimkasteel kon Noah zich ook lang vermaken. Papa had de eer om met hem mee te klimmen, want het is wel verstandig om dit onder begeleiding te doen.




In de Mirakel-route vind je de wensput waar Toos een speciale toverboon in heeft laten vallen. Uit deze boon is het Magic Forrest ontstaan: een gedeelte van Toverland met hele gave attracties die, helaas voor ons, tijdens de winterperiode gesloten is. Toch is de Mirakel-route erg leuk om met je kleintje door te lopen, want de vormen, kleuren en geluidjes in deze tuin zijn erg tof!


En toen ging hij de personeels-ingang binnen...Oeps.


     In Optica-magica kun je de kans nemen om een keer op een bezemsteel te vliegen. Er wordt een leuke foto gemaakt en jouw magisch moment is voor altijd vastgelegd! 



 De fontein die van kleur veranderde was toch wel erg interessant.



       Het Arabische restaurant waar je uitgebreid kunt eten. Er is heel veel keuze, dus voor het gehele gezin kun je hier goed terecht. En ook hier was de aankleding weer erg mooi. 




Om 13.00 uur was er een tovershow van Toos! De show bestond uit vrolijke liedjes en veel toverpret! Noah zat heel de show uit en genoot. Natuurlijk moest hij even op de foto met Toos, hij was zo onder de indruk van haar ;-).



      In het Toverhuis kun je zelf je toverkunsten uitproberen! Met een toverstok in je hand ga je op zoek naar verborgen effecten in het kleine huisje. Brrr...spannend hoor!


         De ingang van de winkel waar je allerlei leuke dingen kunt kopen die je in het park bent tegengekomen.




       Ah, spijt dat we deze betoverende eenhoorn niet mee naar huis hebben genomen. Noah is dol op knuffels.

Groetjes uit Toverland!

   Mijn favoriete gedeelte van de winkel, can you see? Mooie prinsessenjurken en stoere ridder-outfits. Ontzettend leuk voor decoratie in de kinderkamer! En om te dragen natuurlijk ;-).


Terugblik
We hebben echt een ontzettend leuke dag gehad in Toverland. Ondanks de winterperiode is het Land van Toos echt een aanrader om een keer met jouw gezin naar toe te gaan. Er zijn nog zoveel meer leuke attracties waar (oudere) kinderen zich urenlang kunnen vermaken.
Voor kinderen die langer zijn dan 90- en 140 centimeter is het Land van Toos denk ik het allerleukste. Noah heeft zich prima vermaakt, maar voor bovenstaande kinderen is er gewoon meer te beleven.

De overdekte hal is overzichtelijk, veilig en biedt volop speel- en toverplezier aan iedereen. Erg leuk zijn ook de shows die gegeven worden door de vrienden van Toos zoals Bob de Bouwer, Buurman en Buurman en de crew van het Zandkasteel.
De show van Buurman en Buurman, die op onze dag plaatsvond, begon pas om 16.00 uur en dat tijdstip kwam voor ons heel onhandig uit, dus die hebben we helaas moeten missen. Gelukkig was de show van Toos erg leuk en hebben we deze dag veel plezier gehad.







Ken(de) jij attractiepark Toverland al?
En lijkt het je leuk om er een keer naar toe te gaan?







 ♡, Judith



Geen artikelen meer mislopen van mij? Je kunt SavedwithStyle volgen op Bloglovin'Op Instagram kun je mij hier vinden.

4 opmerkingen :

  1. Wat ziet het er leuk uit zeg, Toverland kende ik ook nog niet maar lijkt me heel erg leuk om eens heen te gaan. Wat fijn om te zien dat Noah het naar zijn zin had, en je hebt een goed report gemaakt! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldige foto's. Leuk dat jullie zoontje het zo naar zijn zin had. Het middag optreden was inderdaad vrij laat. We zijn gebleven, maar halverwege naar huis gegaan. Onze dochter trok het echt niet meer, de anderen hebben allebei prima geslapen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooi pretpark! het ziet er indrukwekkend uit allemaal en lekker veel speelmogelijkheden.. en dat vinden papa's ook best leuk nog toch :p t is alleen wel een heeeeel eind uit de buurt va hier, maar wie weet..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja ik kende het al. Het is in de buurt van mijn ouders. Maar ik ben er zelf nog nooit geweest. Lijkt me heel leuk om naar toe te gaan als Elise wat ouder is. Leuk blog! X

    BeantwoordenVerwijderen

♡ Ik vind het erg leuk dat je reageert. Bedankt voor je reactie! ♡