dinsdag 6 januari 2015

Mini fashion: Kinderkleding-tag




Dat ik dol ben op kinderkleding is een feit, maar schrijven over kinderkleding vind ik ook wel erg leuk om te doen. Voordat Noah geboren was kon ik (al) uren in zijn kledingkast bezig zijn. Tjah, iedereen heeft zo zijn hobby's en kinderkleding is er één van mij ;-).

Vandaag heb ik een aantal vragen beantwoord die gaan over kinderkleding. Op de blog van Pauline (één van mijn favorieten) kwam ik deze tag tegen, en ik was meteen enthousiast. Lees je mee?








1. Wat is je favoriete winkel om kinderkleding te shoppen?
Mijn favoriete winkel om voor Noah te shoppen is toch wel Zara. Alhoewel ik de ene collectie wat minder vind dan de andere, hebben ze regelmatig toffe items die ik direct aanschaf. Met de kwaliteit van de kleertjes ben ik erg tevreden, en de items zijn een stuk origineler dan soortgelijke winkels. De meeste kleding in Noah's kast is afkomstig van Zara, dus ja, Zara it is.

2. Wat is je favoriete kinderkleding merk?
Mijn alltime favourite is Mini Rodini. Ik ken het merk nu twee jaar en heb er een aantal kledingstukken van. Ik vind ze origineel, apart en erg draagbaar. Ik kan oneindig veel combinaties maken en de kwaliteit vind ik ook erg goed. Het allerleukste vind ik dat ik in real life geen andere kindjes tegenkom met dezelfde kleding. Noah is dan net even anders gekleed dan andere kindjes en springt er direct uit. Ik hou niet zo van standaard outfits (lees: cargo broek met polo of cars-print), dus Mini Rodini past perfect bij mij.




3. Wat is je favoriete accessoire bij een outfit?
Een pet of een muts! For sure! Mutsen laat Noah op zijn hoofd zitten en ik vind het hem goed staan. In de zomer draagt hij een stoere pet, maar die wil hij nog wel eens van z'n hoofd trekken helaas...Maar ook een pet staat hem zo leuk en is hij een mini-versie van zijn papa :-).

4. Koop je ook weleens tweedehands kinderkleding?
Euhm...Nee. Ik heb nog nooit iets tweedehands voor Noah gekocht. Ik hou daar zelf niet van en ik koop dan liever iets nieuws bij Zara voor dezelfde prijs. Als ik iets van vrienden of familie krijg, dan zal ik hem dat wel aantrekken omdat ik weet waar het vandaan komt en hoe ze er mee om zijn gegaan. Maar op regenlaarsjes en wantjes na, hebben we dat eigenlijk niet.

5. Geef je veel geld uit aan een kledingstuk?
Ik kan best wel een bedrag neerleggen voor een broekje of schoenen, ja. Maar ik probeer wel een goede mix te maken tussen Zara en Mini Rodini bijvoorbeeld.
Toen Noah klein was (als in 6 maanden) kocht ik ook wel eens een shirtje bij Zeeman, maar ik vind het kwaliteitsverschil echt te groot. Voor die paar euro die ik daar uitgeef vind ik het alsnog zonde als na 3 keer wassen het model vervormd is en de kleuren dof zijn geworden. Dan denk ik, dan maar een paar euro meer en dan iets van H&M of Zara. Dan weet ik dat het kledingstuk langer meegaat, en ik ga toch liever voor kwaliteit dan kwantiteit!
Mijn duurste aankopen ga ik hier niet noemen, maar ik weet zeker dat die kledingstukken nog 3 rondes mee kunnen gaan en anders kan ik ze nog voor een goede prijs op Marktplaats verkopen, zeker weten!




6. Wat is je favoriete kinderkleding style?
Baggy, stoer en hip. Het allerbelangrijkste vind ik dat de kleding comfortabel is voor Noah, maar dat
is altijd wel 't geval. Ik hou ervan om Noah een baggy broekje aan te doen, maar ook een skinny jeans. De ene outfit is wat stoerder dan de ander, maar hip is hij meestal wel geloof ik ;-).

7. Match jij wel eens de kleding van je kindje met je eigen kleding?
Nee, eigenlijk niet. Nu is het vooral Bram en Noah die matchen met sneakers, jassen en petten. Maar ik hoop van de zomer wel te matchen met onze Allstars. En, wie weet, in de toekomst. Het lijkt me wel erg leuk om te doen, zolang het op een subtiele manier is.
PS. Noah is echt zo'n mini-papa, dus het gaat vrijwel natuurlijk dat die twee matchen.




8. Heeft je kindje weleens een pyjamadagje? 
Nou, natuurlijk, als hij ziek is bijvoorbeeld. Maar verder eigenlijk niet. Ik zorg er voor dat hij wel comfortabele kleding aanheeft als we niet naar buiten hoeven en hij ongestoord kan spelen.

9. Heeft je kindje meer kleding dan jij?
Dat is een moeilijke vraag haha, ik denk het wel! Mijn garderobe is momenteel erg klein omdat ik aan het afvallen ben. Als ik alle te grote (en sommige te kleine) kleding mee tel dan niet, maar onze huidige garderobes wel...vrees ik.

10. Wat is je meest favoriete kinderkleding item op dit moment?
Lastig, lastig. Ik heb er zoveel.
Misschien de Hello romper, of een broekje van Mini Rodini. Of misschien toch het tijgerbroekje van Popupshop? Één van die drie denk ik!




11. Welke kleuren passen het beste bij je kindje?
Ik vind de meeste kleuren wel passen bij Noah, alleen zou ik zelf niet alle kleuren bij hem aandoen omdat ik die afschuwelijk vind (oranje for example). Maar om toch antwoord te geven op de vraag: lichte kleuren, zwart, grijs en spijkerstof.

12. Wat zou je nog graag aan de garderobe van je kindje willen toevoegen?
Meer kleur is zeker iets wat ik zou willen toevoegen, maar met de komende nieuwe collecties komt dat zeker goed. Witte schoenen hoop ik van de zomer ook te kopen en ik wil al heel graag een baseball tee met opdruk 'Jesus saves bro', van Riley Clay designs.





Ben jij ook zo gek op kinderkleding? En, vertel eens, heeft jouw kindje (of kinderen) meer kleding dan jijzelf? Ik ben benieuwd ;-)






♡, Judith




Geen artikelen meer mislopen van mij? Je kunt SavedwithStyle volgen op Bloglovin'Op Instagram kun je mij hier vinden.

9 opmerkingen :

  1. Wat een leuke vragen! Iedereen zegt altijd "zonde om te dure items te kopen, want ze groeien er zo snel uit". Hier is dat echt nog nooit gebeurd. Levi is sowieso klein van stuk, maar hij zit telkens best lang in een maat. Ik kom ook graag bij de zara voor Levi, maar voor broeken ga ik altijd naar de name-it. Trouwens, mutsen vind ik ook zo tof staan bij kindjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke tag. Misschien ga ik hem overnemen
    Wat leuke legging allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn kleintjes hebben absoluut meer kleding dan ik! Ik vind het ook veel leuker om kinderkleding te kopen! Leuke tag!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijke manneke is het toch!!
    Of Elise meer kleding heeft? En of! Sterker nog, dat had ze al toen ze nog niet geboren was en mijn kledingkast puilt al uit…. Schandalig dus eigenlijk… Ik vind Mini Rodini echt geweldig voor jongetjes. Voor meisjes, althans voor Elise, is het net te stoer. Ik ben voor haar meer van de Franse merken of Zara inderdaad. X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke tag is het he.. Ik vind die trui met hello ladies heel leuk! Zara slaag ik niet zo snel. Heb deze tag een poosje geleden ook ingevuld :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuke antwoorden! Ik ben en net zo graag mee bezig als jij en heb het vaak over de inhoud van Nim zijn kledingkast ;).
    Fijne foto's heb je gemaakt van wat pareltjes uit Noah's kast... die er overigens altijd erg leuk uit ziet! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik moet echt nodig een kindje hebben ;-) Puur om aan te kunnen kleden, hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ohhhhh het aankleden van mijn dochter vind ik ook altijd super leuk om te doen! Kan er dagelijks mee bezig zijn, geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen

♡ Ik vind het erg leuk dat je reageert. Bedankt voor je reactie! ♡