maandag 15 december 2014

Save this one: speciale editie


Vandaag heb ik één bijzondere foto om met jullie te delen. Een foto waar ik tegelijkertijd ontzettend blij mee ben, maar die ik met heel veel moeite plaatste op Instagram.
Kijk je mee?Een foto van Noah en mij (en, ja, een pandabeer).

Ik heb zonder te liegen maar een aantal foto's van ons samen, wij tweetjes, moeder en zoon. Een stuk of 20. Daar zijn verschillende redenen voor, denk ik. Ik ben diegene die bijna elke dag foto's maakt van Noah, met of zonder Bram. Mijn man maakt zo nu en dan spontaan een foto van ons, maar meestal moet ik er om vragen.
Daarnaast houd ik er niet van om op de foto te gaan, ik voel me onzeker en dik. Ik voel me eigenlijk niet waard om op een foto te staan. Alsof ik de foto verpest met mijn aanwezigheid...crazy huh.

Deze foto komt uit een serie van 100 foto's, omdat mijn man zo lief was om outfitfoto's van ons te maken. En hij heeft het redelijk goed gedaan, want ik ben een beetje veeleisend ;-).

Nu ben ik de laatste paar maanden bezig met afvallen en staat de winst op -15 kilo. Daar ben ik ontzettend trots op, want door een combinatie van burn-out en zwangerschap was ik veel aangekomen. Natuurlijk door keuzes die ik maakte, maar je snapt het denk ik wel.

Een maand geleden las ik een artikel op een blog, die mij enorm aan het denken zette. Het raakte me enorm, want het was zo herkenbaar. Ik moest er gewoon van huilen.

Ik wil niet meer opzij stappen als er een foto van mij wordt gemaakt, ik wil niet langer meer foto's van mijzelf verwijderen en mezelf de leugen voorhouden dat ik de foto verpest. Mijn zoontje verdient foto's waar hij samen met mij opstaat. Foto's waarop we knuffelen, waarop we lol hebben, waarop we wij zijn. Foto's waar hij later met veel plezier naar terugkijkt, want ik weet dat hij niet naar mij kijkt zoals ik naar mijzelf kijk (door wat ik soms over mezelf denk!).

Met veel moeite plaatste ik deze foto op Instagram, en ik werd overdonderd met lieve berichtjes. Nooit verwacht, maar het doet me zo goed! Ik heb voor mezelf een keuze gemaakt. Ik ga vaker samen met Noah op de foto. Ik ben niet perfect maar ik heb zoveel liefde voor mijn kleine jongen, ik ben met al mijn liefde en blijdschap zijn mama.

Deze foto doet de titel van deze post eer aan. Deze foto is terecht één om te bewaren (en misschien wel in te lijsten ;-).

Laten we ons, als moeders, niet meer verstoppen achter onze kinderen. Hoe lief, mooi, fotogeniek en leuk ze ook zijn om te fotograferen, laat nooit meer een reden toe om opzij te stappen als er een foto van jullie samen wordt gemaakt.
PS. Onder #momstaysinthepicture vind je ontzettend mooie foto's van moeders die ervoor kiezen om in de picture te blijven! Het oorspronkelijke (eerste) artikel over dit onderwerp is geschreven door Allison Tate en haar artikel kun je hier teruglezen.

Fijne nieuwe week!
♡, JudithGeen artikelen meer mislopen van mij? Je kunt SavedwithStyle volgen op Bloglovin'.

12 opmerkingen :

 1. En een prachtfoto is het zeker geworden. Je staat er hartstikke mooi op, een moeder om trots op te zijn voor Noah. Je bent het voor 200% waard om ook op de foto te staan!
  En wauw, -15 kilo is echt een hele prestatie, nog iets om enorm trots op te zijn inderdaad.
  Dusseh, keep those pictures coming. Duw Bram gewoon vaker die camera in zijn handen ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thnx lieffie! Ja, ik geef Bram anders een cursus fotografie cadeau haha. X

   Verwijderen
 2. Wat ben je een prachtige vrouw en wat een foto samen met Noah! Wat een top prestatie -15 kilo, je mag er absoluut wezen, vergeet dat niet! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig blogje! Dank je wel voor je openheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto en mooi verhaal. Super goed dat je al -15 kilo bent afgevallen! Je ziet er top uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat schreef Madelon een prachtig artikel he! Ik vond het ook al zo mooi. Je foto van Noah en jou samen is echt prachtig! Ik ga binnenkort ook eens een foto plaatsen samen met de kindjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het was prachtig en een eye-opening in één. Dankjewel voor je reactie & ja, moet je zeker doen! X

   Verwijderen
 6. Judith, je bent prachtig. Vind ik. Vind Hij. Dat vindt Noah, en dat vind je man vast en zeker ook! Mooi geschreven dit blogje, kreeg er kippenvel van. Je mag echt wel vaker op de foto hoor, we kijken er volgens mij allemaal graag naar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Judith, ik kwam bij toeval op je blog en voor dat ik je verhaal las zag ik al dat je een prachtige vrouw bent. Okee, 15 kilo afgevallen is super, heerlijk dat het wat met je zelfvertrouwen doet maar met pijn in mijn hart lees ik wat er verder ook nog staat. Knap dat je het deelt en ik hoop dat alle positieve berichten hier je niet in laten zien dat alleen per definitie je prachtig bent zonder die 15 kilo. Ik weet zeker dat je eerder dat ook was, vertrouw op en hou van jezelf en weet dat je altijd de moeite waard bent. De schoonheid zit van binnen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi mens ben je, van binnen en van buiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We zijn allemaal hetzelfde ;). Prachtige foto!

  BeantwoordenVerwijderen

♡ Ik vind het erg leuk dat je reageert. Bedankt voor je reactie! ♡